Siivousohjeet

Täitä! Miten pitää siivota?

Ei hätää! Hoida ensin ihmiset, sitten asunto.

Käsittele kaikkien perheenjäsenten hiukset Linicin 10 min Shampoolla tai Linicin 15 min Solutionilla. Tee uusintakäsittely tartunnan saaneille 9-10 päivän kuluttua.

Tee kodin siivous alla olevien ohjeiden mukaan. Siivousta ei ole tarpeen toistaa uusintakäsittelyn jälkeen, mutta liinavaatteet on hyvä vaihtaa.

Siivousohjeet täitartunnan toteamisen jälkeen

1. Pese liinavaatteet ja pyyhkeet. Normaali pyykinkäsittely riittää.

2. Vuodevaatteet eli tyynyt ja peitot voidaan halutessa pestä valmistajan ohjeiden mukaan. Toinen vaihtoehto, jos mahdollista, on niiden pitäminen pois käytöstä 1-2 vuorokauden ajan.

3. Hiusten kanssa suoraan kosketuksissa olleet esineet, esimerkiksi hiusharjat, kammat ja hiussoljet, upotetaan 60°C veteen 30 sekunniksi. Jos materiaali kestää kiehuvan veden, riittää upotus siihen kymmeneksi sekunniksi.

4. Päähineet pestään tai esimerkiksi villapipot pidetään poissa käytöstä 1-2 vuorokauden ajan. Vaihtoehtoisesti kahden tunnin käsittely joko kuivassa, kuumassa (n. 80°C) saunassa tai yön yli pakastimessa (n. -20°C) tuhoaa täit.

5. Vältä uudet täitartunnat käyttämällä Linicin Prevent -suihketta.

Lähteet: Terveyskirjasto. Tartuntatautiliitto. Kotilainen ym., Kansaterveyslehti 1/2007; 22-23: Päätäi, lasten harmillinen ja sinnikäs seuralainen.

Kirje vanhemmille

Onko koulussa tai päiväkodissa täitä liikkeellä? Avaa valmiit täitiedotteet lasten vanhemmille täältä.

Lue lisää täältä