Linicin | Täit | Totta vai tarua

Täit - Totta vai tarua?

Täihin liittyy monenlaisia uskomuksia ja harhaluuloja. Lue väittämä ja mieti hetki, ennen kuin paljastat oikean vastauksen.

 • Täit ovat huippu-uimareita ja vaanivat uusia uhreja uimahalleissa.

  TOTTA JA TARUA Täit selviävät veden alla tai kloorivedessä useita tunteja. Ne eivät kuitenkaan tahdo laskea isäntänsä tai emäntänsä hiuksista irti edes veden alla, joten altaan puolella tartuntariski on hyvin pieni. Toisaalta pyyhkeen lainaaminen voi tartuttaa täitä. Samoin kloorivedessä uiminen ja hiustenpesu 1-2 pv täikäsittelyn jälkeen voi heikentää hoidon tehoa.
 • Päätäit levittävät tauteja.

  TARUA Päätäiden ei ole todettu levittävän tauteja. Sen sijaan ne voivat aiheuttaa kutinaa ja epämukavuutta, ja raapimisen takia iho voi tulehtua.
 • Kissat ja koirat eivät tartuta täitä ihmisiin.

  TOTTA Koirat ja kissat eivät levitä päätäitä, päätäit viihtyvät vain ihmisten hiuksissa.
 • Täit pitävät vain likaisista hiuksista ja sotkuisista kodeista.

  TARUA Päätäi ei välitä asuntosi siisteydestä tai siitä, pesitkö eilen hiukset. Täi viihtyy kaikenlaisissa ihmisten hiuksissa ja tarttuu niin kihariin, suoriin, pitkiin kuin lyhyisiin hiuksiin aina tilaisuuden tullen.
 • Päätäitä voi löytyä hiusten lisäksi silmäripsistä ja kulmakarvoista.

  TOTTA Hiusten lähinaapureina ripset ja kulmakarvat joutuvat myös toisinaan täiden asuinalueeksi
 • Täit ovat oikeita pituushyppymestareita ja ne osaavat myös lentää.

  TARUA Täit ryömivät eivätkä ne osaa hyppiä tai lentää ihmisestä toiseen. Täille mieluisia siirtymämahdollisuuksia ovat mm. hatut vierekkäin naulakossa, lähikontakti leikissä ja kamman lainaaminen kaverille.
 • Pään raapiminen on merkki täistä.

  TARUA Lapset hierovat päähänsä hiekkaa, puuroa ja ties mitä, ja sehän kutittaa. Kenellä vaan voi olla kuiva hiuspohja, hilsettä tai ihottumaa. Syitä pään raapimiseen on täiden lisäksi monta muutakin. Jos on syytä epäillä täitartuntaa, esimerkiksi koulusta on ilmoitettu täitartunnoista, kannattaa päänahka ottaa tarkasteluun hyvässä valossa ja täikamman avulla.
 • Täitartunnan jälkeen ei auta muu kuin ajaa pää kaljuksi.

  TARUA Täit voivat tarttua jo muutaman millin sänkitukkaan, mutta ei hätää. Päätä ei tarvitse ajaa kaljuksi, täitartunta on täysin taltutettavissa Linicin Shampoolla tai Solution-liuoksella. Uudet tartunnat voi ehkäistä kätevästi käyttämällä Linicin Prevent Spray -suihketta.

Linicin Täitieto-testi

Tiedätkö, miten toimia täiden yllättäessä? Testaa täitietosi!

Tee testi tästä

Olet poistumassa sivustolta Linicin.fi

Napsauttamalla Jatka siirryt pois sivustolta. Valitsemalla Peruuta jäät sivustolle.