Usein kysyttyä täistä ja Linicin-valmisteista

Klikkaa kysymystä nähdäksesi vastauksen.


Näytä kaikki vastaukset

Piilota kaikki vastaukset

 • Kuinka useasti Linicin-hoito on toistettava päästäkseni eroon päätäistä?

  Aloita käyttämällä Liniciniä noudattaen ohjeita huolellisesti ja toista hoito 9-10 päivän kuluttua. Vaikka Linicin on tehokas hoito, hiuksiin saattaa jäädä puutteellisen aineen levittämisen vuoksi täitä tai saivareita. Niitä on erittäin vaikeita huomata paljain silmin. Tartunnan toistuminen on lisäksi erittäin yleistä. Usein tämä johtuu hoitotuotteen riittämättömästä käytöstä, täin kehittämästä vastustuskyvystä hyönteismyrkylle (jota Linicin ei sisällä) tai tietyn ajan jälkeen tehtävän jatkohoidon epäonnistumisesta.

  Huomaa, että hyönteismyrkkyä sisältävistä tuotteista poiketen Linicin estää mekaanisesti täiden hapensaannin ja tukahduttaa täit myrkyttämättä niitä. Tämän vuoksi täit eivät pysty kehittämään vastustuskykyä hoitotuotteelle ja oikein käytettynä Linicin toimii joka kerta.
 • Mitä tapahtuu, jos en käytä tuotetta riittävän kauan?

  Määritelty vaikutusaika on välttämätöntä hoidon onnistumiselle. Jos et jätä Liniciniä hiuksiisi vaadituksi ajaksi, täit saattavat jäädä eloon. Jos jätät hoitoaineen hiuksiisi pidemmäksi aikaa, se ei aiheuta ongelmia. Linicin on todettu ihmisillä suoritetuissa dermatologisissa testeissä täysin turvalliseksi, eikä se vahingoita päänahkaasi tai hiuksiasi.

  Muista, että on tärkeää käyttää liuosta oikea määrä ja kammata hiukset perusteellisesti hoidon jälkeen.
 • Kuinka usein Liniciniä voi käyttää?

  Voit käyttää Liniciniä niin usein kuin tarvitset. Yleensä kaksi käsittelykertaa 9-10 päivän välein riittää päätäiden häätämiseen. On kuitenkin mahdollista, että hoidetut henkilöt saavat täitartunnan uudestaan hoitamattomista henkilöistä. Tässä tapauksessa voit käyttää Liniciniä uudelleen ilman riskiä, että täit kehittävät vastustuskyvyn tuotteelle. Oikein käytettynä Linicin toimii joka kerta.
 • Mitä minun pitäisi tehdä, jos löydän hiuksistani vielä päätäitä käytettyäni ensimmäisen kerran Liniciniä?

  Päätäiden löytymiseen ensimmäisen käsittelykerran jälkeen on kaksi mahdollista syytä. Ensinnäkin hiuksissasi on ollut täin munia (saivareita), jotka eivät ole lähteneet kammatessa pois ja nyt ne ovat kuoriutuneet. Koska ne lisääntyvät vasta aikuisina (10–12 päivän kuluttua kuoriutumisesta), voit käyttää hoitoainetta vielä kerran ja huuhdella ja kammata hiuksesi perusteellisesti poistaaksesi kuolleet täit.

  Toiseksi olet saattanut olla kanssakäymisessä sellaisen henkilön kanssa, jolla on täitä ja olet saanut uuden tartunnan. Tämän saa parhaiten selville tarkistamalla täin koon. Jos ne ovat kooltaan kaksi millimetriä tai isompia, ne voivat olla aikuisia, jotka ovat saattaneet munia hiuksiisi. Jos olit suorittanut hoidon ensimmäisen vaiheen, sinun on käytettävä Liniciniä uudestaan ja toistettava käsittely vielä kerran 9-10 päivän kuluttua. Ehkä haluat myöhemmin kokeilla myös Linicin Preventiä!
 • Mitä eroa on Linicin-tuotteilla ja hyönteismyrkkyjä sisältävillä tuotteilla?

  Hyönteismyrkkyjä sisältävistä tuotteista poiketen Linicin tukahduttaa täit mekaanisesti eikä myrkytä niitä, joten täit eivät pysty kehittämään vastustuskykyä tuotteelle.
 • Voivatko päätäit kehittyä vastustuskykyisiksi Linicinille?

  Linicinin hoitotuotteet on valmistettu luonnollisista aineista, eivätkä ne sisällä hyönteismyrkkyjä. Ne tappavat täit mekaanisesti tukahduttamalla, eivätkä päätäit näin ollen pysty kehittämään vastustuskykyä tuotteelle.
 • Onko Linicin-hoidon epäonnistuminen yleistä?

  Ei, kun käytät Liniciniä. Linicin Solutionilla ja Linicin Shampoolla tehdyt tutkimukset ovat osoittaneet erittäin hyviä tuloksia, kun ohjeita noudatetaan huolellisesti.

  Tartunnan toistuminen (ja hoidon ilmeinen epäonnistuminen) on yleensä erittäin yleistä lapsilla. Hoidon epäonnistuminen on usein seurausta hoitotuotteen puutteellisesta käytöstä, täin vastustuskyvystä täin torjunta-aineelle (jota Linicin ei sisällä) tai jatkohoidon epäonnistuminen tietyn ajan jälkeen – mielellään 9-10 päivää ensimmäisen hoidon jälkeen.
 • Voivatko raskaana olevat tai imettävät äidit käyttää Linicin-tuotteita?

  Linicin Solution –liuosta voivat käyttää myös odottavat ja imettävät äidit. Muita Linicin-tuotteita ei ole erityisesti tutkittu odottavilla tai imettävillä äideillä, joten suosittelemme Linicin Solution –liuoksen käyttöä täitartunnan hoitoon. Myrkyttömän Linicin Solution –liuoksen teho on osoitettu kliinisessä tutkimuksessa.
 • Voinko käyttää Linicin Prevent Spraytä joka päivä, kun täitartuntavaara on suuri?

  Kyllä, Linicin Prevent on todettu dermatologisissa testeissä turvalliseksi päivittäisessä käytössä.
 • Onko Linicin Prevent Sprayn käyttö turvallista? Ärsyttääkö se ihoa?

  Linicin Preventillä tehdyt ihotestit ovat osoittaneet, että se ei aiheuta allergisia reaktioita. Suosittelemme kuitenkin kokeilemaan Linicin Preventiä pienelle ihoalueelle ennen ensimmäistä käyttökertaa. Jos olet raskaana tai imetät, keskustele lääkärin tai apteekkihenkilökunnan kanssa ennen käyttöä.
 • Kuinka monta annosta Linicin Prevent Spray sisältää?

  Yksi pullo sisältää noin 30 annosta.
 • Kuinka paljon Linicin Shampoota pitää käyttää?

  Se riippuu hiusten pituudesta. Lyhyisiin hiuksiin riittää 25 ml shampoota hoitokertaa kohden, pitkiin hiuksiin saattaa tarvita 50 ml peittämään koko hiukset. Yksi pullo Linicin Shampoota riittää vähintään kahteen hoitokertaan normaaleille, olkapäille ulottuville hiuksille.
 • Kirveleekö Linicin Shampoo?

  Ei, Linicin Shampoo on mieto, luonnollinen shampoo, joka ei kirvele.
 • Voivatko päätäit muuttua vastustuskykyisiksi Linicin Shampoolle?

  Eivät. Linicin tappaa täit mekaanisesti tukahduttamalla eikä myrkytä niitä, joten täit eivät pysty kehittämään vastustuskykyä tuotetta vastaan. Tämä tarkoittaa myös sitä, että Linicin Shampoo voi tappaa hyönteismyrkyille vastustuskykyisiksi muuttuneet täit, mihin muut tuotteet eivät pysty.
 • Onko Linicin Shampoo turvallista? Ärsyttääkö se ihoa?

  Linicin Shampoo on täysin turvallista, eikä se ärsytä käyttäjän ihoa (jotkin käyttäjät voivat reagoida samalla tavalla kuin muihinkin hygieniatuotteisiin).
 • Kuka voi käyttää Linicin 15 min Solutionia?

  Linicin 15 min Solution sopii yli vuoden ikäisille lapsille sekä raskaana oleville ja imettäville äideille. Toisin sanoen, Linicin 15 min Solution sopii koko perheelle.

 • Voivatko täit kehittyä vastustuskykyisiksi Linicin 15 min Solutionille samalla tavalla kuin kemiallisille aineille?

  Eivät voi. Linicin 15 min Solution estää täiden hapen saannin, minkä vuoksi ne eivät voi kehittää vastustuskykyä aineelle.
 • Kuinka monta annosta yksi pullo Linicin 15 min Solutionia sisältää?

  Linicin 15 min Solution sisältää liuosta 100 ml, josta riittää vähintään kahteen hoitokertaan olkapäille ulottuviin hiuksiin.
 • Miksi on niin tärkeää, että Linicin 15 min Solution ei ole herkästi syttyvää?

  Korkea syttymispiste (yli 103?C) vähentää huomattavasti vahinkojen riskiä. Hoitokäsittelyä ei kuitenkaan saa tehdä avotulen, savukkeen tai muun syttymislähteen lähellä.
 • Kuinka tarkistan, onko lapsellani päätäitä?

  Tarkista lapsesi hiukset aina ennen hoidon aloittamista. Tämä onnistuu parhaiten täikamman avulla. Älä huolestu, jos löydät täitä, sillä Linicinin tuotteilla pääset niistä eroon tehokkaasti.

  Tarkista päänahka noudattamalla seuraavia ohjeita ja kiinnitä erityisesti huomiota päänahkaan, korviin ja niskaan.

  1. Aseta pyyhe lapsen hartioille.

  2. Jos lapsesi hiukset ovat pitkät, käytä toista pyyhettä mahdollisten täiden pyydystämiseen.

  3. Kampaa hiukset järjestelmällisesti päänahasta alas hiusten latvoihin.

  4. Kampaa ohimolta latvoihin päin.

  5. Toista käsittely niskassa.

  Jos löydät täitä tai saivareita, sinun kannattaa käyttää välittömästi jotakin hoitotuotteistamme lapsesi hiuksiin ja päänahkaan. Noudata ohjeita huolellisesti ja muista käyttää tuotetta uudestaan 9-10 päivän kuluttua. Sinun on myös ilmoitettava asiasta kouluun tai päiväkotiin.

  Jos et löydä lapsesi päästä täitä tai saivareita, käytä Linicin Preventiä lapsesi hiuksiin joka aamu ennen kouluun tai päiväkotiin menoa. Yksi suihkaus vaikuttaa noin 7 tunnin ajan. Käytä suihketta riittävästi, jotta koko hiukset peittyvät.
 • Onko lapseni hiukset leikattava, jos hänellä on päätäitä?

  Ei, tämä on vanha harhakäsitys. Koska päätäit viihtyvät lämpimissä paikoissa, niitä löytyy yleensä läheltä päänahkaa, jolloin hiusten leikkaamisella ei ole merkitystä. Paras vaihtoehto on hoitaa lapsesi hiukset välittömästi Linicinillä.
 • Kuinka voin estää päätäiden uudelleen tartunnan?

  Paras tapa estää uudelleentartunta on käyttää Linicin Preventiä, erityisesti tartunta-aikoina, kuten koulujen lukukauden alussa. Suosittelemme myös tarkistamaan ja kampaamaan lapsesi hiukset säännöllisesti. Näin huomaat täit ajoissa ja muut perheenjäsenet pystyvät välttämään tartunnan. Jos lapsellasi on täitä, käytä jotakin Linicinin hoitotuotetta ja tarkista välittömästi muiden perheenjäsenten hiukset.
 • Mistä saa apua ja neuvoja?

  Voit ottaa yhteyttä paikalliseen terveyskeskukseen, apteekkihenkilökuntaan tai lääkäriin. Voit saada apua myös lapsesi koulusta.
 • Elävätkö päätäit muualla kuin päässä?

  Päätäit elävät noin 24 tuntia (harvinaisissa tapauksissa 48 tuntia) ihmisen hiusten ulkopuolella eikä niiden uskota lisääntyvän näissä olosuhteissa.
 • Onko lasten pysyttävä kotona, jos heillä on päätäitä?

  Jos lapsellasi on täitä ja hänet on hoidettu Linicinin tuotteilla, hän voi palata normaalisti kouluun tai päiväkotiin.
 • Kenelle vanhempien pitää ilmoittaa, jos lapsella on päätäitä?

  Jos lapsellasi on täitä, sinun on ilmoitettava siitä kouluun ja/tai päiväkotiin sekä lapsesi kavereiden vanhemmille.
 • Purevatko päätäit?

  Kyllä, päätäit ovat verta imeviä hyönteisiä. Ne tarvitsevat ihmisen verta elääkseen. Ne syövät puremalla ihoa ja imemällä verta päänahasta.

  Päätäit syövät ihmisen verta noin viisi kertaa päivässä sekoittaen sitä sylkeensä. Pureminen ei satu eikä tartunta yleensä aiheuta mitään oireita. Jotkut ihmiset voivat kuitenkin saada puremasta allergisen reaktion, joka voi aiheuttaa voimakastakin kutinaa.
 • Miten lapseni on saanut täitä? Johtuuko se huonosta hygieniasta?

  Päätäitä voi löytyä kaikentyyppisistä ja -pituisista hiuksista, lyhyistä, pitkistä, puhtaista tai likaisista. Täiden saaminen ei siis liity mitenkään hygienian puutteeseen. Vaikka kuka tahansa voi saada tartunnan, se on yleisintä 3-12-vuotiailla lapsilla. Tämä johtuu todennäköisesti siitä, että lapset ovat koulussa läheisessä kanssakäymisessä toistensa kanssa. Tytöt näyttäisivät saavan niitä poikia herkemmin.

  Päätäit siirtyvät ihmisestä toiseen hiusten kautta. Ne voivat kuitenkin siirtyä myös tartunnan saaneen vaatteiden kuten hattujen, huivien ja takkien tai kampojen, pyyhkeiden, tyynyjen, peittojen ja pehmolelujen kautta.

  Täit eivät osaa hypätä tai lentää – ne ryömivät noin 6-30 cm minuutissa. Ne elävät vain lyhyen aikaa, enintään 24 tuntia (harvinaisissa tapauksissa 48 tuntia) päänahan ulkopuolella. Kaikki täit, jotka löytyvät jostakin muualta kuin päästä, ovat yleensä kuolemassa. Vastoin yleistä luuloa ne eivät elä lemmikeissä, kuten kissoissa ja koirissa.
 • Missä iässä päätäit ovat yleisimpiä?

  Päätäit ovat kaikkein yleisimpiä 3-12-vuotiailla lapsilla, mutta niitä voi löytyä myös nuoremmilta lapsilta. Tämä johtuu siitä, että täit leviävät helposti kouluissa ja päiväkodeissa. Mutta muista, että myös vanhemmat lapset ja aikuiset voivat saada täitä.

Olet poistumassa sivustolta Linicin.fi

Napsauttamalla Jatka siirryt pois sivustolta. Valitsemalla Peruuta jäät sivustolle.